A húsvét és a répatorta összetartozik. Finnországban is sokan készítenek répatortát húsvétra, az egyéb jellegzetes sütemények mellett. Én Finnországban kóstoltam először répatortát, kis előítélettel fogyasztottam, de gyorsan rájöttem, hogy ez milyen finom sütemény s azóta nekem is az egyik kedvencem. A torta muffinként is elkészíthető, ami azt jelenti, hogy gyorsabban megsül, és a puha muffinok kapnak egy finom, narancsos-krémsajtos, ellenállhatatlanul gyönyörű díszítést.
Húsvéti répás muffinok (porkkanamuffinit)
Elkészítési idő:
Hány adagra elég?
Hozzávalók:
- a tésztához:
- 1 deciliter olvasztott vaj
- 1,5 deciliter porcukor
- 2 darab tojás
- 2 deciliter sárgarépa, finomra reszelt
- 1 deciliter natúr joghurt
- 2,5 deciliter liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 0,5 teáskanál só
- díszítés:
- 2 deciliter tejszínhab
- 1,5 deciliter natúr krémsajt (mascarpone vagy más)
- 1 evőkanál apróra reszelt narancshéj
- vékonyra szeletelt gyömbér
Leírás: