Bevezetés a finn gasztronómiába

FINN KONYHA

FINN KONYHA

Advent 2021

2021. november 28. - Finnkonyha

Advent első vasárnapja az idén különleges nap volt számomra, mert egyben a születésnapom is volt. Mi mással is lehetne megünnepelni ezt a napot, mint készülgetéssel a karácsonyra: tervezgetni, díszítgetni a lakást, finom forralt bort vagy finn glögit (fűszeres karácsonyi ital, hasonló a forralt borhoz) kortyolgatva és diós, mézes, mákos és csokis sütemények receptjeit böngészgetve. Vajon milyen karácsonyi sütemények készüljenek idén? 

mezeskalacs.jpg

Kép: myllynparas.fi

Sokan a megszokottat választják, mivel az a család kedvence, ami ki nem maradhat. Mások évről évre új recepteket keresnek. Bevallom, én az utóbbiak közé tartozom, minden évben igyekszem valami újjal meglepni a családot az adventi időszakban vagy karácsonykor. Ha az idén Te is, kedves olvasó, elkészítenél valami finn finomságot, amivel szívesen meglepnéd a családot, akkor itt az ideje beszerezni egy finn szakácskönyvet. A könyv számtalan új receptet tartalmaz, nem csak karácsonyit, hanem egész évben elkészíthető süteményeket, tradicionális finn ételeket.  A recepteket kipróbálva és leírásokat olvasgatva ráadásul a könyv által egy izgalmas utazást is tehetsz a finn gasztronómia világába. Milyenek a finn ételek? Mi az amit elkészíthetünk magyar alapanyagokból? Mit esznek Finnország északi részén, mit esznek délen? S vajon milyen tradicionális karácsonyi ételeket fogyasztanak a finnek karácsonykor? Elárulom, az elkövetkezendő hetekben némi információt azért megosztok, de több kedvelt, ismert recept csak a könyvben található. Ezért hát, ne habozz, rendeld meg a finn szakácskönyvet, és lepd meg szeretteidet valami finn finomsággal! (vagy éppen egy finn szakácskönyvvel)  

Rendelés leadása: finnkonyha@gmail.com 

 

finnszakacskonyvborito.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://finnkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7116767556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása