Bevezetés a finn gasztronómiába

FINN KONYHA

FINN KONYHA

Tavaszra várva...

2020. március 27. - Finnkonyha

Már érkezik a tavasz Finnországba is, még ide északra is. Olvad a hó, úgy tűnik végleg és sokat süt a nap. Tavaszra várva, egy olyan nagyböjti receptet hoztam, amit gyorsan elkészíthetünk, és egészséges. A  spenót igazi tavaszi immunerősítő, ami ebben az időszakban ránk fér. Friss spenót híján fagyasztottból is elkészíthető, sőt a finnek nyár elején készítik friss csalánból is. 

 

spenotfozelek.jpg

Spenótfőzelék (Pinaattikeitto)

 

Elkészítési idő:

Előkészítés: 15 perc

Hány adagra elég?

Adagok: 4

Hozzávalók:

  • 50 gramm vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 liter tej, ennek egy része lehet tejszín is
  • 150 gramm spenót
  • 1 csipet fehérbors
  • ízlés szerint fokhagyma
  • a tálaláshoz: 4 darab főtt tojás

Leírás:

1. Olvasszuk fel a vajat egy lábosban. Adjuk hozzá a lisztet, és folyamatosan kevergetve alacsony hőmérsékleten pirítsuk meg.
2. Adjuk hozzá a tejet fokozatos keverés mellett. Forraljuk alacsony hőmérsékleten pár percig.
3. Adjuk hozzá a megmosott, apróra vágott friss spenótot vagy ennek fagyasztott változatát. Főzzük kb. 10 percig.
4.  Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egy kis fokhagymát is adhatunk hozzá. 
5. Kínáljuk főtt tojással, rozskenyérrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://finnkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr115563410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása