Bevezetés a finn gasztronómiába

FINN KONYHA

FINN KONYHA

Zabkása (kaurapuuro)

2020. január 21. - Finnkonyha

 A zabkása az egyik legegészségesebb étel, nem hiába volt már elődeink eledele. Ha eddig még nem próbáltuk, tegyünk egy próbát, és kezdjük egészségesen napunkat.  Elkészítési idő: Sütés / főzés: 15 perc Hány adagra elég? Adagok: 4 Hozzávalók: 5 deciliter víz 5 deciliter tej 4…

Tovább

Új év, új élet(mód): Kezdjük a napot egy tál egészséges zabkásával!

    Új év – új élet. Vagyis inkább életmód. Itt az ideje példát vennünk a finnekről, akik sok mindenben az élen állnak. Rokon népként sokat tanulhatunk tőlük, lássuk tehát az első példát.  A táplálkozási szakemberek nem győzik hangsúlyozni a reggeli fontosságát. Egy finn ember reggelije szinte…

Tovább
süti beállítások módosítása