Bevezetés a finn gasztronómiába

FINN KONYHA

FINN KONYHA

Fűszeres báránysült (yrttinen lampaanviulu)

2020. április 08. - Finnkonyha

  Ez a báránysült régi finn húsvétok hangulatát idézi. Receptjét finn barátnőmtől kaptam, aki lelkesen igyekezett megismertetni a vadhúsok ízvilágával.  Kép: valio.fi Elkészítési idő: Előkészítés: 20 perc Sütés / főzés: 180 perc Hány adagra elég? Adagok: 6 Hozzávalók: 3…

Tovább

Mit esznek Finnországban húsvétkor?

A nagyböjt utolsó hete a nagyhét. Kezdetén, virágvasárnap egy régi karéliai szokás él Finnország egész területén: a kislányok boszorkányoknak beöltözve házról házra járnak és vidám versikéket, mondókákat énekelve – némi húsvéti édességért cserébe – feldíszített barkaágakkal kergetik el a rossz…

Tovább
süti beállítások módosítása