Bevezetés a finn gasztronómiába

FINN KONYHA

FINN KONYHA

Áfonyás smoothie (mustikkasmoothie)

2020. január 27. - Finnkonyha

 Az egyik legfinomabb reggeli ital a smoothie. Finnországban is nagyon népszerű. Néhány egészséges, egyszerű hozzávalóból finom ital születhet, lehet az zöldség vagy gyümölcs, akár vegyesen is.  Az én kedvencem az áfonyás smoothie. Készülhet gyümölcslével, tejjel, növényi tejjel vagy joghurttal. Az áfonya szupergyümölcs, csodákat tesz az idegrendszerrel, antioxidáns tartalma többek között a bőr egészségében és szépségében segít, a hozzáadott banán is káliumban és magnéziumban gazdag, szintén tele van vitaminnal, egyensúlyban tartja a vérnyomást és nem utolsósorban energiával tölt fel. Áfonya helyett készíthetjük eperrel is.

 afonyas_smoothie_fk.jpg

Elkészítési idő:

Előkészítés: 5 perc

Hány adagra elég?

Adagok: 1

Hozzávalók:

  • 1 deciliter áfonya (fagyasztott is lehet)
  • fél banán
  • 1.5 deciliter zsírszegény joghurt
  • 0.5 deciliter zsírszegény tej
  • 1 teáskanál méz
  • 1 evőkanál zabkorpa
  • egy kis vaníliás cukor 

Leírás:

Tegyük a hozzávalókat turmixgépbe és keverjük habosra. Rohanós reggelekre is tökéletes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://finnkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1115424742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása